Interim menedzsment

Interim menedzsment

Minden szervezet életében eljöhet az a pillanat, mikor a vezető nem tud közvetlen kollégáival, csapatával megoldani egy-egy szituációt. Ilyen szituáció lehet egy új stratégia bevezetése a szervezetbe, egy különleges tapasztalatot igénylő projekt végrehajtása, vagy egy kolléga ideiglenes helyettesítésének kérdése.

Ezekben a helyzetekben nem feltétlenül egy új kolléga felvétele a legjobb megoldás, érdemes megfontolni egy eredményorientált, az adott iparágban otthonosan mozgó szakembert.

Mit jelent az interim mendezsment?

Röviden összefoglalva, az interim menedzser egy határozott időre, meghatározott feladatra szerződtetett felsővezető, aki széleskörű tapasztalatával rendkívül hatékonyan képes megvalósítani a vállalat vezetése által kitűzött célokat. A szerződésben szereplő feladatot eredményes teljesítését követően az interim menedzser távozik a cégtől és felkészül következő megbízására.

Milyen helyzetekben segít egy interim menendzser?

  •  Változásmenedzsment
  •  Projektmenedzsment
  •  Stratégiai változások
  •  Strukturális változások
  •  Felsővezetők ideiglenes helyettesítése

Milyen előnyökkel jár egy interim menedzser szerződtetése?

Gyakran egy kívülálló szakember, aki nem az adott szervezet napi rutinokkal terhelt tagja más szemszögből tudja látni és láttatni a megoldáshoz vezető utat. Képes együtt ötletelni a vezetővel, és az ötleteket elemezvén megtalálni a szervezet jövőjének szempontjából optimális utat, vagy a cég ideiglenes csapattagjaként, menedzserként helytállni.


Ezek a tanácsadók valamennyien nagy gyakorlattal rendelkező vezetők, akik nem sémák, hanem minden esetben az adott cégre szabott megoldásokkal érik el a célokat. Interim menedzser szerződtetésével nincs szükség költséges, hosszadalmas és bizonytalan kimenetelű kiválasztási procedúrára

A megvalósítás során a business coaching és üzleti tanácsadás határán mozgunk, így a tökéletes minőség érdekében elengedhetetlen a szoros együttműködés, a részletes, előzetes feltárás és majdani folyamatos visszacsatolás.
 

Referenciáink között megtalálható:

  •  régiós disztribúciós vállalatok stratégiai tanácsadása, valamint vezetői coaching,
  •  non profit ifjúsági sportközpontok létrehozásának ötlet kidolgozása és megvalósítása,
  •  privatizáció utáni válságmenedzselt cég újrapozícionálása, majd niche termék kifejlesztése, majd nyugat európai piacokon való bevezetésénél folyamatos jelenlét, üzleti tanácsadással kiegészült coaching szolgáltatás

 

Elérhetőségek

Venna Kft.
1088 Budapest,
Rákóczi út 11.

30 / 760 – 21 23
info@venna.hu

Facebook

 

Társadalmi felelősségvállalásunk

Nem azért mert illő példát mutatnunk, vagy trend beállni e nemes sorba, hanem mert akarjuk és tettük is mindig – hol így, hol úgy... Idén a Paci Doki Alapítvány missziójának beteljesüléséhez nyújtunk kiemelendően segítséget. Az alapítvány rászoruló sérült (sajnos és/vagy), oxigénhiánnyal született gyermekek fejlesztésén szorgoskodik csodás eredményekkel, felnőtt depressziósok terápiáját végzi új és igen sikeres utakon járva… és számos babára vágyó leendő anyukának nyújtott már segítséget – mindezt ingyenesen, paci doktorokkal és a csodák száma napról napra nő…
Érdemes: www.pacidoki.hu