Képzések

Szervezetfejlesztés

Úgy látja, vállalata sokkal többre képes, de valahogy mégsem optimális működése? Elképzelhető, hogy szervezetfejlesztésre van szüksége. De mit is jelent ez?

Tréning

Úgy látja, munkatársai motiválatlanok, munkavégzésük rutinszerű?
Úgy érzi, nem megfelelő a hangulat, a cégkultúra?
Úgy gondolja, a cég növekedésének gátja a csapat nem megfelelő együttműködése?
Értékesítői nem teljesítik a kitűzött célokat?

Értékesítők képzése

Értékesítés napról napra, máról holnapra, hogyan fejlesszük értékesítőinket? Elgondolkodtató kérdés, hogy vállalatunk dolgozóinak milyen képzést biztosítsunk, milyen irányba fejlesszük tovább a készségeket és képességeket.

Coaching

Nem tréning, nem terápia, nem tanácsadás és nem baráti beszélgetés:
A coaching mindezek összessége!

Csapatépítő tréningek

A cég sikerének alapja a jó csapatmunka
Az üzleti életben a siker gyakran azon múlik, hogyan tudunk emberekkel bánni, képesek vagyunk-e őket megnyerni a célok megvalósítása érdekében.

Interim menedzsment

Minden szervezet életében eljöhet az a pillanat, mikor a vezető nem tud közvetlen kollégáival, csapatával megoldani egy-egy szituációt. Ilyen szituáció lehet egy új stratégia bevezetése a szervezetbe, egy különleges tapasztalatot igénylő projekt végrehajtása, vagy egy kolléga ideiglenes helyettesítésének kérdése.

Outdoor csapatépítés - Nordic Walking

A szervezet legfontosabb és nélkülözhetetlen partnerei saját alkalmazottaik, a belső ügyfelek! Figyelmen kívül nem hagyható pénzügyi szempontok is alátámasztják, de a cég stabilitásához és hosszú távú fejlődéséhez az első pillér az alkalmazottak lelki – és testi egészsége.

Motiváció hatékonyságának növelése

A workshop célja az érintett munkatársak ösztönzési rendszerének kidolgozása a részlegek vezetőivel együttműködve, a vállalat adottságaira alapozva, a dolgozói igények és aktuális állapot felmérését követően.

Vállalati egészségmegőrzés

A szervezet legfontosabb és nélkülözhetetlen partnereik saját alkalmazottaik, a belső ügyfelek! Figyelmen kívül nem hagyható pénzügyi szempontok is alátámasztják, de a cég stabilitásához és hosszú távú fejlődéséhez az első pillér az alkalmazottak lelki – és testi egészsége!

 

Elérhetőségek

Venna Kft.
1088 Budapest,
Rákóczi út 11.

30 / 760 – 21 23
info@venna.hu

Facebook

 

Társadalmi felelősségvállalásunk

Nem azért mert illő példát mutatnunk, vagy trend beállni e nemes sorba, hanem mert akarjuk és tettük is mindig – hol így, hol úgy... Idén a Paci Doki Alapítvány missziójának beteljesüléséhez nyújtunk kiemelendően segítséget. Az alapítvány rászoruló sérült (sajnos és/vagy), oxigénhiánnyal született gyermekek fejlesztésén szorgoskodik csodás eredményekkel, felnőtt depressziósok terápiáját végzi új és igen sikeres utakon járva… és számos babára vágyó leendő anyukának nyújtott már segítséget – mindezt ingyenesen, paci doktorokkal és a csodák száma napról napra nő…
Érdemes: www.pacidoki.hu